Med en myk og fleksibel børste som monteres på støvsuger, håper det norske selskapet DustPal å forsyne seg godt av mikrofiberklutens hegemoni innenfor tørt renhold.

Redaksjonen i Renholdsnytt

– Mikrofiberkluter virvler opp altfor mye støv. Med vår Vacuum Duster plukker du støvet opp fra overflatene, samtidig som undertrykket hindrer støvet i å migrere ut i rommet, sier Hans Petter Goller. Han eier selskapet DustPal og har ledet utviklingen gjennom hele åtte år.

I Renholdsnytt 2/2021 kan du lese mer om støvsugerbørsten til DustPal. I tillegg finner du dette:

Rent og pent i mikroformat

LEDER: «2021 blir et veiskille i helsevesenet. Ikke fordi vi øyner full kontroll på et uønsket virus, i det minste i vår nyopprettede øystat kalt Norge, men fordi den nye standarden for renhold i helsetjenesten ventes publisert i høst.»
Les lederartikkelen her

Sett ting inn i en helhet – ute som inne!

– Smusset må opp og vekk, ikke bare skyves rundt. I fremtiden holder det ikke å ha maskiner for bare én funksjon.

God tøyvask tar koronavirus

Viruset kan smitte selv etter 72 timer på klær, men deaktiveres ved vask på 40 grader hvis det brukes vaskemiddel.

Det neste store?

Elektrolysebehandlet vann er blitt en schläger på det svenske markedet, i følge TecnoVap. Nå tas det også inn i Norge, som et av de første øvrige landene i Europa.

Sterk økning for digital undervisning

– Trenden er veldig tydelig, nærmest eksplosiv. Stadig flere går digitalt, og da øker også kravene til dem som tilbyr.

Såpe er ikke desinfeksjonsmiddel

Hvordan skal man forholde seg til alle påstander og informasjon om renhold og hygiene som fyller mediebildet under pandemien? Stemmer det at såpe «tar» virus?

Helsevesenet får egen renholdsstandard

Sterkt ønsket, og nå er den snart i mål: NS 6600 om renhold i helse- og omsorgstjenestene er ute på høringsrunde med frist 1. mai.

Gulvrobotene modnes

Coor er trolig først i Europa med å pilotere LionsBot. På Sandsli utenfor Bergen høstes mange erfaringer, og produsenten i Singapore er svært lydhør.

Feil renhold ødelegger i hallen

Feil renholdsmidler ødelegger idrettsgulv. Spesielt kommuner som kjøper inn på store avtaler og tror at de kan bruke det samme middelet overalt, opplever at gulvet i idrettshallen skaper farlige situasjoner.

Vil inn i nytt marked

Med et mikrofibersortiment som spenner fra krystallglass fra utendørs kledning uten å måtte vaske med såpe før du maler, håper Enjo å spise seg inn på det norske markedet.

Portrettet:

– Smittevern er som et tannhjul

Arbeidet med en ny renholdsstandard for helse- og omsorgstjenesten er i sluttfasen. For Rigmor Bratlund har det lenge vært et ønske å få en overordnet forankring av renhold i helsetjenesten.

Ny viten om papirtørk og lufttørk

En studie det irske laboratoriet Airmid har utført for Dyson, måler økningen i aerosoler og bakterier i luften etter bruk av papirtørk eller håndtørkere.

Gir råd til flere ikke-godkjente

Selv om de regionale verneombudene for renholdsbransjen måtte holde seg mer i ro enn i tidligere år, nådde de ut til flere bedrifter enn før.

Renholdsnytt

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Kronikk:

Synes du kompetanse koster? Prøv uvitenhet

Tittelen på denne kronikken har jeg ikke komponert selv. Den prydet en av kronikkene som studentene skrev som obligatorisk arbeidskrav i emnene jeg har ansvar for dette studieåret.
Ellen Nygard, fagansvarlig for studietilbudet i Facility Management på Handelshøyskolen ved OsloMet

Juss og arbeidsmiljø:

Ferie – også i år

Det har vært et spesielt år, men ferie blir det uansett. Hvordan er nå egentlige reglene om fastsettelse og avvikling av ferie? Og er det noe spesielt arbeidsgivere må passe på nå i disse koronatider?
Erling Espolin Johnson, advokat i NHO Service og Handel